Strouhaný tvarohový koláč
Pečení

Výborný strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč. To je prostě klasika, která nikoho neurazí a téměř všichni se po tomto dezertu mohou utlouct. A navíc je super jednoduchý. Tak jdeme na to: 

Na těsto:

  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 žloutky
  • 350 g polohrubé mouky
  • 25 g kakaa
  • 3 lžíce mléka

Na náplň: 

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 žloutek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 bílky (na sníh)
  • špetka soli

Nejprve si připravte těsto. V míse utřete máslo s cukrem do hladké směsi. Přidejte žloutky a promíchejte. Přidejte mléko, polohrubou mouku a kakao. Vše nejlépe ručně zpracujte, hotové těsto zabalte do potravinové folie a dejte na cca hodinu vychladit do lednice. 

Mezitím si připravte náplň. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbylé suroviny smíchejte v další míse a poté přidejte hotový sníh. Opatrně promíchejte. 

Vychlazené těsto rozdělte na poloviny a na struhadle jednu polovinu nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Těsto rozprostřete po celé ploše plechu ( ), na spodní vrstvu naneste náplň a nahoru nastrouhejte zbytek těsta. 

Dejte péct do předem vyhřáté troubě na 180 °C a pečte cca 40 minut. 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *