Kokosové raffaello
Pečení

Kokosové raffaello bez cukru

Kokos! Zbožňuji všechno, co je kokosové – třeba klasický perník s čokoládovou polevou vždycky sypu kokosem a když dostanu Raffaello. ❤️ To jsem v sedmém nebi. Jenže taky moc dobře vím, kolik je v něm cukru. A tak když jsem na www.bodyhunters.cz narazila na odlehčenou verzi, neváhala jsem moc dlouho a pustila se do pečení. A musím říct, že je BOŽÍ! Jakože fakt super skvělý a už se nemůžu dočkat až ho znova budu dělat. 

Na korpus: 

  • 3 vejce
  • 200 ml kefíru
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 80 g mandlové mouky (namleté mandle)
  • 20 g kokosové mouky (poiužila jsem kokos)
  • 10 g kokosového oleje
  • 40 g sladidla (med, stévie…)
  • špetka soli

Na krém: 

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 500 ml mléka
  • 1 balení kokosového pudingu
  • 1 balení želatinového ztužovače
  • sladidlo dle chuti

Jako první uvařte puding dle návodu na obalu, aby stihnul vychladnout (místo cukru použijte vybrané sladidlo). V míse smíchejte všechny suché suroviny na korpus. V další míse oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte olej a kefír. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Suché ingredience smíchejte se žloutkovou směsí a poté opatrně vmíchejte sníh. 

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 30-35 minut. Mezitím vychladlý puding smíchejte s tvarohem a doslaďte dle chuti. Ztučovač připravte dle návodu na obalu a přimíchejte do tvarohu. Hotový krém naneste na vychladlý korpus a můžete ozdobit strouhaným kokosem. 

Dejte do lednice na minimálně dvě hodiny vychladit a pak už jen dobrou chuť! 

Kokosové raffaello

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *